پرینت

وقوع بزرگترین "شکوفایی جلبکی" در خلیج فارس و دریای عمان

. ارسال شده در اخبار و اطلاعیه ها

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از رخداد بزرگترین شکوفایی جلبکی در خلیج فارس و دریای عمان خبر داد.

پروین فرشچی در گفت‌وگو با خبرنگار «محیط زیست» ایسنا افزود: طی 10 سال گذشته هر ساله با شکوفایی جلبکی در منطقه خلیج فارس و دریای عمان مواجه بودیم که شکوفایی جلبکی اخیرا در این منطقه بسیار گسترده بوده است.

وی افزود: شکوفایی اخیر جلبکی از ماه دسامبر 2014 میلادی از مسقط عمان آغاز شده و پس از آن در بندرعباس، تنگه هرمز و دریای عمان مشاهده شده است. بر اساس عکس‌های دریافتی از سازمان منطقه‌ای حفاظت از محیط زیست دریایی (راپمی) تنها در مسقط 88 هزار کیلومتر مربع بوده است.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: شکوفایی جلبکی در اغلب اوقات موجب برهم خوردن اکوسیستم منطقه، کاهش اکسیژن آب و مرگ و میر ماهیان می‌شود. در برخی موارد نیز گونه شکوفا شده با تولید سم موجب مرگ و میر آبزیان منطقه می‌شود.

به گفته فرشچی، علت شکوفایی جلبکی در جهان ورود فاضلاب و مواد مغذی آب دریا و تغییرات درجه حرارت سطحی آب است.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به شکوفایی اخیر جلبکی در آبهای جنوبی ایران یادآور شد: در پی دریافت گزارش در این خصوص کمیته ملی شکوفایی جلبکی با دبیری سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل و اقدامات لازم که باید از سوی دستگاه‌های ذیربط صورت می‌گرفت مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

وی افزود: در عین حال با نمایندگان جایکا ژاپن نیز جلساتی برای تبادل تجربیات مشترک در این زمینه برگزار شده است.

وی با اشاره به اینکه هنوز علت اصلی شکوفایی جلبکی اخیر که بزگترین شکوفایی جلبکی در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان است مشخص نشده است، خاطرنشان کرد: جلوگیری از ورود فاضلاب و کودهای شیمیایی به دریا می‌تواند از بروز این پدیده یا تشدید آن جلوگیری کند.

گفتنی است، شکوفایی جلبکی به معنی رشد آنی یا انباشت در تعداد جلبک‌ها در یک سیستم زیست‌آبی است. شکوفایی جلبکی منحصر به محیط‌های دریایی نیست و ممکن است در آب‌های شیرین نیز رخ دهد. بعضی از شکوفایی‌ها ممکن است از روی تغییر رنگ آب تشخیص داده شوند که حاصل انبوهی سلول‌های رنگیزه‌دار است. نوع مورد توجه در این فرایند، شکوفایی زیان‌بخش جلبک‌هاست که شامل ازدیاد نوع سمی یا مضر فیتوپلانکتون‌ها است. این شکوفایی‌ها اغلب قرمز یا قهوه‌ای‌فام است و با نام کشند سرخ شناخته می‌شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید