پرینت

پس از 2 سال انتظار و با گشوده شدن سد تحقق یافت/ زاینده رود با شوق آمد

. ارسال شده در اخبار و اطلاعیه ها

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت دکتر محمد نهاوندیان در آیین افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران، پیشرفت صنعت برق کشور پس از انقلاب اسلامی را یکی از کارنامه‌های پرافتخار «خواستن و توانستن» دانست و گفت: سرمایه‌گذاران و برنامه‌ریزان در شرایط ملتهب و با عوامل ریسک فراوان نمی‌توانند آینده‌نگری لازم را انجام دهند. دوراندیشی و داشتن افق‌ بلندمدت از لازمه‌های تدبیر است تا دولت و بخش خصوصی تصویر مشترک و روشنی از آینده داشته باشند.

دکتر نهاوندیان خاطر نشان کرد: تکرار شعار کاهش اتکا به نفت کافی نیست، بلکه برای تحقق رشد پایدار باید اشتغال‌زایی و درآمدزایی داشته باشیم و صنعت برق نشان داده که می‌تواند یکی از محورهای توسعه آینده کشور باشد. چرا که می‌تواند بالغ بر 95 درصد تجهیزات در بخش انتقال و توزیع را خود بسازد و اعتماد قابل اتکایی را ایجاد کند.

رییس دفتر رییس‌جمهوری از صنایع مرتبط با برق به عنوان یک محور قابل اتکا برای اشتغال‌زایی‌ پردرآمد در اقتصاد ایران نام برد و گفت: در برنامه‌ریزی‌های توسعه باید حداقل منطقه‌ای و با نگاه به کشورهای همسایه فکر کرد که اگر با هم بیندیشیم، در کنار توسعه شاهد امنیت پایدار هم خواهیم بود.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری از رتبه هفتم ایران در دنیا در زمینه تولید نیروگاه ابراز خرسندی کرد و یادآور شد: به این جایگاه نباید اکتفا کنیم و لازم است به طور مستمر گام‌های جدی در زمینه طراحی‌های نو و استفاده از فناوری‌های نوین برداشته و میدان را برای جوانان و مبتکران باز کنیم. البته در یکسال و چند ماه گذشته اعتبار تخصیص یافته به صندوق نوآوری و شکوفایی 20 برابر شده و این صندوق از هرگونه ابتکاری از جمله در حوزه صنعت برق استقبال می‌کند.

دکتر نهاوندیان با تأکید بر لزوم افزایش کارآیی در حوزه تولید، انتقال و توزیع برق با استفاده از فناوری‌های نوین،خاطر نشان کرد: قسمتی از مشکلات صنعت برق، مربوط به مسایل مالی است که تمام تلاش دولت برای حل این مشکلات بوده و امیدواریم در لایحه بودجه سال آینده امکان بیشتری داشته باشیم تا مناسبات درون‌بخشی صنعت برق با قوت و سرعت بیشتری، جلو رود.

رییس دفتر رییس‌جمهوری همچنین در تشریح آثار گام‌های اقتصادی یکسال گذشته دولت، گفت: «پیش‌بینی پذیری» به اقتصاد ایران بازگشته و واحدهای اقتصادی اکنون قدرت برنامه‌ریزی دارند. امروز استقبال از سرمایه‌گذاری در کشور بالا رفته، التهابات اقتصادی کاهش یافته و همچنین آثار سیاست‌ انضباط مالی و پولی خود را نشان داده است، به طوری که در برخی بخش‌ها رشد اقتصادی مثبت آغاز شده و البته این رشد باید به همه بخش‌ها گسترش یابد.

دکتر نهاوندیان از مناسبات بین‌المللی به عنوان یک عامل کلیدی برای پیشرفت صنعت برق نام برد و گفت: صنعت برق ایران پتانسیل این را دارد که هاب انرژی منطقه شود و لازمه این کار تنظیم مناسبات منطقه‌ای است تا هم امکان سرمایه‌گذاری خارجی باز شود و هم بازارها فعال شوند. خوشبختانه نگاه مثبتی نسبت به مناسبات بین‌المللی ایران و همچنین ضرورت رفع تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی وجود دارد و بسیاری اذعان دارند که نه تنها بدون حضور و مشارکت ایران نمی‌شود مسایل منطقه را حل کرد، بلکه نمی‌توان نسبت به فرصت‌های اقتصادی ایران غفلت نمود.

رییس دفتر رییس‌جمهوری در تبیین رویکرد دولت تدبیر و امید در موضوع هسته‌ای و مناسبات بین‌المللی، گفت: دولت به نمایندگی از ملت ایران رویکردی منطقی، مستدل و متین را نشان داده و اکنون همگان فهمیده‌اند که ایران در برنامه هسته‌ای خود به دنبال استفاده صلح‌آمیز است.

دکتر نهاوندیان ادامه داد: همین‌که دیگر کسی نمی‌گوید ایران غنی‌سازی نداشته باشد؛ نشان‌دهنده توفیق در استدلال و نشان دادن چهره واقعی ملت ایران است، توفیق در اینکه نشان دهیم آنکه می‌تواند محور و سرچشمه آرامش و امنیت و اطمینان در منطقه باشد، ایران است.

رییس دفتر رییس‌جمهور با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در یک مناسبات سازنده و رو به جلوی بین‌المللی قرار گرفته است، گفت: دولت با همکاری دیگر ارکان نظام اعم از مجلس و قوه قضائیه تمام تلاش خود را در زمینه باز کردن بازارها، بهبود فضای کسب و کار، ایجاد فضای مثبت سرمایه‌گذاری خارجی و حمایت از بخش خصوصی انجام خواهد داد.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری با یادآوری عزم دولت برای حمایت‌ از بخش خصوصی بویژه در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و در زمینه نیروگاه‌های بادی و خورشیدی، توجه به ملاحظات زیست محیطی در صنعت برق را مورد تأکید قرار داد و گفت: در هر تصمیم اقتصادی، باید به پیوست زیست محیطی آن تصمیم توجه کنیم؛ دولت تأکید دارد جهت‌گیری‌هایی که در سیاست‌گذاری‌های انرژی کشور چه در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی و چه در بخش برق اتخاذ می‌شود، رویکرد مثبت زیست محیطی داشته باشد.

مهندس حمید چیت‌چیان وزیر نیرو نیز در آیین افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران، صنعت برق را صنعتی پیشرو از نظر فراگیری و شمول خدمات در کل کشور، خوداتکایی و حضور در بازارهای صادراتی دانست و تلاش منسجم شرکت‌های دولتی و خصوصی را مایه هم‌افزایی در صنعت برق برشمرد و گفت: با ارتقاء ظرفیت و بهره‌وری در صنعت برق، موج جدیدی از نیازها در صنعت پشتیبان برق ایجاد خواهد شد که باید صادرکنندگان داخلی و سرمایه‌گذاران داخلی با افزایش کیفیت محصولات در این بازار حضور فعالانه‌ای داشته باشد.

وزیر نیرو از توسعه صادرات در بخش صنعت برق و تنوع‌بخشی به محصولات متناسب با بازارهای هدف صادراتی، به عنوان برنامه‌های مورد توجه وزارت نیرو نام برد و گفت: توسعه صادرات یکی از اصلی‌ترین مؤلفه‌های خروج از رکود در کشور است و مورد توجه دولت قرار دارد.

دکتر محمد نهاوندیان پس از افتتاح چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران، از غرفه‌های مختلف این نمایشگاه بازدید کرد و در جریان ظرفیت‌ها و پیشرفت‌های صنعت برق ایران قرار گرفت.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید